Creative Business

De opleiding Creative Business bestaat uit negen masterclasses die zijn ontwikkeld aan de hand van de specialisaties van de docenten van Art and the City. De opleiding leidt je op tot een professional die creatieve concepten kan bedenken en uitvoeren. De creatieve industrie is in 2020 invloedrijker dan ooit, wat betekent dat er steeds meer vraag is naar mensen die inventieve en originele ideeën hebben. In vier maanden verdiep je je tijdens deze opleiding in verschillende disciplines en leer je visuele en tekstuele uitingen creëren.

inclusief diploma

Creatief leren denken

in vier maanden

De opleiding bestaat uit vier trajecten: Website (A), Video (B), Contentcreatie (C) en Branding (D). Elk traject behandelt drie verschillende disciplines. De masterclasses duren 2,5 uur en vinden plaats op zaterdag in het Art City atelier in Amsterdam. Een aantal onderdelen zal gegeven worden in een digitaal klaslokaal. Aan het eind van de opleiding presenteer je je portfolio. Deze wordt beoordeeld aan de hand van verschillende criteria en moeten met een voldoende beoordeeld worden om het diploma in ontvangst te mogen nemen. Uiteraard word je hierin van tevoren uitgebreid begeleid door de docenten. Benieuwd wie dat zijn? Kijk dan hier. Lees hieronder verder over de inhoud van de opleiding.

Webdesign

Met silvia kennis

Masterclasses

UX Design

Met attalan mailvaganam

Photoshop

Met raymond de brieder

Premiere Pro

Met raymond de brieder

After Effects

Met raymond de brieder

Schrijven

Met dieudonnee Twickler

Fotografie

Met dieudonnee Twickler

Infographics

Met Inge Stolwijk

Logo & Branding

Met Bo-danique Blom

Tekenen

Met raymond de brieder

Conceptontwikkeling

Met Bo-danique Blom

INHOUD EN DATA PER TRAJECT

WEBSITE

TRAJECT A

Website bestaat uit de masterclasses Webdesign en UX Design. Kort gezegd is webdesign het vormgeven van websites, maar de term wordt ook regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van sites als onderdeel wordt gezien. Tijdens de masterclass, die wordt gegeven door Silvia Kennis, ga je in op de accessibility en usabillity. Kennis werkt al vijftien jaar als grafisch ontwerper en heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. De masterclass UX Design gaat over het ontwerpgebied dat zich richt op de gebruikerservaring. UXD is erop gericht om een website aan te laten sluiten op de verwachtingen en wensen van de gebruikers. Deze masterclass wordt gegeven door Attalan Mailvaganam, een senior UX Research Specialist die gespecialiseerd is in ‘Interaction Design’. Bekijk zijn werk hier.

Webdesign – za 7 november 10:00
Webdesign – za 7 november 13:00

Webdesign – za 14 november 10:00
UX Design – za 14 november 13:00

Webdesign – za 21 november 10:00
UX Design – za 21 november 13:00

VIDEO

TRAJECT B

Video bestaat uit de masterclasses Photoshop, Premiere Pro en After Effects. Je leert alles over bewegende beelden en visuele effecten. Denk aan animeren in Photoshop, bewerken en monteren in Premiere Pro en het toevoegen van cinematografische effecten in After Effects. Dit zijn de drie belangrijkste Adobe programma’s als het gaat om bewegend beeld. Voorkennis is niet nodig, enthousiasme een vereiste. Uiteraard wordt daarnaast ook ingegaan op het filmen zelf: de techniek, compositie, kleurgebruik, etc. Dit gehele traject wordt gegeven door Raymond de Brieder. De Brieder is opgeleid aan de Willem de Kooning en staat bekend om prachtige beelden die hij maakt met drones met een 4K-camera aan boord. Bekijk zijn portfolio hier.

Photoshop – di 22 september 19:00
Photoshop – di 29 september 19:00

Premiere Pro – za 10 oktober 10:00
Premiere Pro – za 10 oktober 13:00

Premiere Pro – za 24 oktober 10:00
After Effects – za 24 oktober 13:00

CONTENT

TRAJECT C

Content bestaat uit de masterclasses Schrijven, Fotografie en Infographics. Het traject richt zich op zowel tekstuele als visuele uitingen. Tijdens de masterclass Schrijven gaan vooroordelen overboord en wordt de creatieve durf aangespoord. Belangrijke onderdelen zijn woordkeuze, beeldspraak, stijl, zinsmelodie en genre-principes. Je leert schrijven in meerdere toonsoorten en over verschillende onderwerpen. Vervolgens leer je tijdens de masterclass Fotografie een eigen beeldtaal ontwikkelen en hoe je een verhaal vertelt zonder woorden te gebruiken. Naast het behandelen van de techniek, wordt hier dus ook ingegaan op het concept achter de foto’s. Deze beiden masterclasses worden gegeven door Dieudonnee Twickler. Zij studeerde hedendaagse literatuur aan de UvA en Beeldende Kunst aan LUCA School of Arts in Brussel. Bekijk haar werk hier. Het traject eindigt met Infographics door Inge Stolwijk, waarbij je leert tekst en beeld te combineren, een kunstenares gespecialiseerd in illustreren en animeren. Bekijk haar indrukwekkende portfolio hier.

Schrijven – za 28 november 10:00
Fotografie – za 28 november 13:00

Schrijven – za 12 december 10:00
Fotografie – za 12 december 13:00

Infographics – za 19 december 10:00
Infographics – za 19 december 13:00

BRANDING

TRAJECT D

Branding bestaat uit Conceptontwikkeling, Tekenen en Logo & Branding. Conceptontwikkeling is de creatieve en inhoudelijke vertaling van een idee naar een kloppend geheel. Het ontwikkelen van een goed concept is een vak apart en vergt creativiteit, een scherpe definitie van je doelgroep en actuele en relevante inzichten in je publiek. De volgende stap is Logo & Branding, waarbij je ingaat op het ontwerpen van een gepaste huisstijl en een logo. Deze twee masterclasses worden gegeven door Bo-Danique Blom. Naast docente bij Art and the City werkt zij onder andere als illustrator voor Malmberg en Sanoma. Bekijk haar website en lees hier een interview! Daarnaast leer je tekenen van De Brieder, zowel waarnemingstekenen (naar de natuur) als verbeeldingstekenen (naar de verbeelding). Er wordt ingegaan op verschillende druktechnieken en het effect van verschillende materialen.

 

Concept – za 9 januari 10:00 
Branding – za 9 januari 13:00

Tekenen – za 16 januari 10:00
Tekenen – za 16 januari 13:00

Concept – za 23 januari 10:00
Branding – za 23 januari 13:00

Klik op de knop ‘Schrijf je in’ om je in te schrijven voor de opleiding. Je wordt teruggeleid naar de Art and the City website. Hierop staat het cursusaanbod. Bovenstaande trajecten zijn ook los te volgen. Je kunt dan geen examen afleggen en een diploma ontvangen, maar wel een certificaat aanvragen!

VRAGEN? OPMERKINGEN? ONDUIDELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!