Grafisch ontwerp

Tijdens de opleiding Grafisch Ontwerp leer je werken met InDesign, Photoshop en Illustrator. We starten met de broodnodige techniek, waarbij de nadruk na verloop van tijd steeds meer op het conceptuele ontwerpen komt te liggen. Aan het eind van de gehele opleiding bezit je dus alle vaardigheden die je nodig hebt om als DTP’er of grafisch ontwerper aan de slag te gaan!

Grafisch ontwerp

DTP en grafisch ontwerp

Een DTP opleiding van 6 maanden - inclusief diploma

De opleiding bestaat uit negen modules en het examen. Je volgt de modules Photoshop, InDesign en Illustrator Basis, Vervolg en Pro. In totaal zijn dit 24 lessen van 2,5 uur. Tijdens deze deeltijdopleiding leer je niet alleen alles over de belangrijkste drie Adobe programma’s, maar ook alles over compositie, kleurgebruik en beeldcommunicatie.

Na het afronden van de negen modules kom je in aanmerking voor het afleggen van het examen. Heb je deze met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een DTP01/Grafisch ontwerp Diploma. Schrijf je in via onderstaande button en je wordt teruggeleid naar de site van Art and the City.

Digitaal klaslokaal

De opleiding versneld volgen vanuit je eigen woonkamer? Dat kan! Nu de meeste mensen aan huis gebonden zijn, is het des te belangrijker jezelf te blijven ontwikkelen. Art City Academy heeft speciaal voor deze uitzonderlijke periode een nieuwe lesvorm ontwikkeld, waarbij je de lessen digitaal kunt volgen. Je kunt meekijken op het scherm van je docent en nog steeds gelijk om feedback vragen! Klik hier voor de over ons pagina van Art City academy.

Het werk van afgestudeerden

Kies voor art city academy

Binnen 6 maanden aan de slag als grafisch ontwerper? Dat kan!

De voordelen van Art City Academy:

hoe werkt het?

Modulair onderwijs.

Modulair onderwijs houdt in dat de opleiding bestaat uit negen verschillende modules. Je mag dus zelf bepalen met welk van de drie programma’s – Photoshop, InDesign of Illustrator – je wilt beginnen. Ook kun je er zelf voor kiezen om de lessen klassikaal te volgen in een van onze studio’s, online in het digitale klaslokaal of thuis met een privédocent. Persoonlijke begeleiding staat bij ons bovenaan, welke lesvorm je ook kiest. Na afloop van elke afgeronde cursus ontvang je een certificaat van deelname. 

Grafisch ontwerp

vaardigheden

Voorwaarden
om mee te doen aan de opleiding

Tijdens de opleiding werken we aan een aantal grote opdrachten, zoals het ontwikkelen van een huisstijl en ontwerpen van een logo en visitekaartjes. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten die in de syllabus staan te maken. Bij voorkeur werk je met eigen materiaal (zoals foto’s, iconen, teksten, logo’s). Daarnaast moet je uiteraard beschikken over de benodigde programma’s. Deze kun je via ons voor een gereduceerd studententarief aanschaffen bij Adobe CC. Om het examen af te leggen moet je zowel de basis als vervolg modules DTP hebben afgerond.

hoe is de opleiding opgebouwd?

Werkvormen.

Art City Academy biedt de opleiding op drie verschillende manieren aan: klassikaal, privé of digitaal. Kies je voor een digitale opleiding? Dan kun je kiezen tussen 1 of 3 lessen per week. Ga je liever voor een privé-opleiding? Dan kun je je tijd uiteraard helemaal zelf invullen.

Het examen wordt een aantal keer per jaar gehouden in Utrecht of via Zoom en bestaat uit drie onderdelen: een thuisopdracht, theoretische meerkeuzevragen en een praktijkopdracht. Op alledrie de onderdelen moet een voldoende behaald zijn om het diploma in ontvangst te mogen nemen. 

Lengte en duur.

Volg je drie lessen per week, dan duurt de opleiding drie maanden. Geen tijd voor zo'n intensief lesprogramma? Dan kun je er uiteraard voor kiezen de modules te spreiden en er langer over te doen.

Kosten.

Vanaf 2020,- exclusief BTW. In sommige gevallen wordt de opleiding vergoed door het UWV. Vraag bij ons een offerte aan.

Startniveau.

Goede computervaadigheden. Een vooropleiding is bij ons niet nodig. Ook voorkennis van de programma's of grafisch ontwerp is geen verplichting.

Laptop.

Wij adviseren een laptop met SSD-schijf, tenzij je een Apple Macbook Pro hebt. Klik op het laptop-icoontje voor meer specificaties.

Examen & diploma.

Als je het examen met goed gevolg afrond ontvang je een DPT01 Grafisch ontwerp Diploma.

Studiebelasting.

Elke module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Daarnaast is er ongeveer 4 uur per week nodig om de thuisopdrachten te maken.

Vragen?