Online Marketing

De opleiding Online Marketing duurt zeven maanden en bestaat uit 22 lessen van 2,5 uur. Er wordt ingegaan op verscheidene marketingstrategieën, (beeld)communicatie, Google Analytics, SEO en SEA, en het formuleren van succesvolle campagnes. Aan het eind van dan de opleiding wordt van de student verwacht dat hij of zij een marketingplan presenteert volgens het SOSTAC-model. Als deze met goed gevolg is gepresenteerd ontvang je een Online Marketing 01 Diploma. 

Startdata

Kies wanneer jij wilt beginnen

Online Marketing

inclusief diploma

In 7 maanden een
online marketeer!

Wil jij je carrièremogelijkheden als online marketeer vergroten? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Maar ook als je een carrièreswitch wilt maken in de richting van online marketing of een eigen bedrijf / webshop / start-up hebt en je deze op een slimme manier in de markt wilt zetten. De opleiding is te volgen in ons digitale klaslokaal en zorgt voor een goede basis van dit vak in een compact leertraject. Daarnaast kies je een richting om je te specialiseren in één van de belangrijke onderdelen van online marketing. Online marketeer is een krapteberoep en daarom kan de opleiding vergoed worden door het UWV.

Klik op de button ‘schrijf je in’ en je wordt naar Art and the City geleid om je in te schrijven voor de opleiding. Bij de variaties geef je aan welke richting je wilt volggen. 
Online Marketing

HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD?

Richtingen.

Art City Academy biedt vier verschillende richtingen aan. Deze zijn klassikaal of digitaal te volgen, afhankelijk van de richting. De richtingen zijn: Branding, Video, Website of Contentcreatie. Deze profielen omvatten specifieke lessen over basistheorie fotografie, film, schrijven, webdesign, UX design (User experience design) of het opstellen van Infographics. 

1. Branding

2. Video

3. Website

4. Content

Branding gaat over concept-ontwikkeling en creatief denken. Hierbij leer je onder andere technisch tekenen en het ontwerpen van een logo.

Deze richting focust op het maken van video-content. Je leert animaties maken in Photoshop en video’s bewerken in Premiere Pro.

Webdesign is van groot belang voor een online marketeer. Daarom bieden wij een specialisatie die zich richt op UX design. 

De richting ‘Content’ focust op beeld en taal. Je leert schrijven aan de hand van SEO Yoast, een beeldtaal ontwikkelen en infographics maken.

Voor wie.

Voor starters, carrièreswitchers en mensen die in-between-jobs zitten. Of mensen die geïnteresseerd zijn in online marketing en twijfelen over omscholing. 

Lengte en duur.

Deze opleiding bestaat uit 23 lessen van 2,5 uur gehouden. Starten met de opleiding is op diverse momenten mogelijk en duurt ± 7 maanden.

Inhoud en structuur.

Techniek, theorie en en praktijk zijn evenredig verdeeld. Je start met het marketingplan, inclusief analyses en strategieën. Daarna specialiseer je je met je gekozen richting.

Doel.

Het vervaardigen van een compleet marketingplan opgesteld voor een fictief of bestaand bedrijf. Er wordt gewerkt aan het vervaardigen van content in beeld, video en tekst afhankelijk van het gekozen profiel.

Syllabus

Theoretische uitleg en nuttige achtergrondinformatie worden uitgereikt in met zorg samengestelde syllabus, inclusief links naar handige websites en bijlages met extra informatie.

Examen & diploma.

Als je het marketingplan met goed gevolg presenteert ontvang je een Online Marketing 01 Diploma.

Online Marketing
Online Marketing