Over ons.

Over ons: een team van designers en kunstenaars

Hoe het begon

Art and the City is in 2005 opgericht door kunstenaar en grafisch vormgever Francisca Rosner. Wat begon met een cursus Photoshop, is later uitgegroeid tot een volledig aanbod op het gebied van Grafisch Vormgeving, Online Marketing en Webdesign in maar liefst zeven steden in Nederland.

In 2019 is Art City Academy opgezet om de meest ambitieuze cursisten de mogelijkheid te bieden hun creativiteit verder te ontwikkelen en een deeltijdopleiding te volgen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid diep in de stof te duiken en de studie te bekronen met het behalen van één of meerdere diploma’s.

Vormgeving
Vormgeving 95%
Passsie
Passie 99%
Aandacht
Aandacht 97%
Over ons

Expertisegebieden

The best things.

De docenten van Art City Academy zijn breed opgeleid en onder andere werkzaam binnen de grafische vormgeving. Vaak zijn zij niet alleen designer, maar ook kunstenaar of illustrator. Zo studeerde Francisca Rosner aan de Gerrit Rietveld Academie. Docente Bo-Danique Blom was student aan de London University of Arts. Sophie Olga de Jong heeft een achtergrond als freelancer voor zowel televisie als theater. De docenten staan dus overdag met hun handen in de klei en dragen daarna deze actuele kennis weer over aan de studenten. 

Tijdens de Online Marketing opleiding volgen studenten maar liefst drie masterclasses binnen het onderwerp Contentcreatie. Deze zijn opgebouwd aan de hand van de individuele expertisegebieden van de docenten. Dieudonnee Twickler studeerde bijvoorbeeld aan de Fotovakschool en LUCA School of Arts in de richting Beeldende Kunsten – Fotografie. Daarom geeft zij een masterclass over digitale fotografie. Inge Stolwijk is gespecialiseerd in Adobe Illustrator en geeft dus met veel passie en plezier de masterclass Infographics.

benieuwd naar alle docenten?