Over ons.

Over ons: een team van designers en kunstenaars

Hoe het begon

Art and the City is in 2005 opgericht door kunstenaar en grafisch vormgever Francisca Rosner. Wat begon met een cursus Photoshop, is inmiddels uitgegroeid tot een volledig aanbod op het gebied van Grafisch Vormgeving, Online Marketing en Creative Business in maar liefst zeven steden in Nederland.

In 2019 is Art City Academy opgezet om de meest ambitieuze cursisten de mogelijkheid te bieden hun creativiteit verder te ontwikkelen en een deeltijdopleiding te volgen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid diep in de stof te duiken en de studie te bekronen met het behalen van één of meerdere diploma’s.

Vormgeving
Vormgeving 95%
Passsie
Passie 99%
Aandacht
Aandacht 97%
Over ons

Expertisegebieden

The best things.

Onze docenten zijn breed opgeleid en werkzaam binnen de kunst of grafische vormgeving. Zo studeerde Francisca Rosner aan de Gerrit Rietveld Academie en docente Bo-Danique Blom Illustratie aan de London University of Arts. Sophie Olga de Jong heeft een achtergrond als freelancer voor televisie en theater na haar opleiding aan het St. Joost. De docenten staan dus overdag met hun handen in de klei en dragen ‘s avonds en in de weekenden deze actuele kennis over aan de studenten. De masterclasses die studenten volgen binnen de opleiding Creative Business zijn opgebouwd aan de hand van de individuele expertisegebieden van de docenten. Dieudonnee Twickler studeerde bijvoorbeeld aan de Fotovakschool en LUCA School of Arts in de richting Beeldende Kunsten – Fotografie. Daarom geeft zij een masterclass over analoge en digitale fotografie. Raymond de Brieder is gespecialiseerd in bewegend beeld, wat geresulteerd heeft in maar liefst drie masterclasses over animatie, videobewerking en cinematografie. 

alle docenten van de art city academy