Webdesign

Het internet heeft designers nodig. Tijdens de opleiding Webdesign leren de docenten je een concept om te toveren tot een mooie, moderne en bovendien gebruiksvriendelijke website. Je gebruikt de verschillende design- en ontwikkelingstools, leert hoe je content toevoegt en zoekt uit hoe je de technische uitdagingen aanpakt.​

inclusief diploma

Leer in vier maanden alles over webdesign!

Een goede website, een coole app of een mooie webwinkel beginnen? Je komt nergens zonder een webdesigner. Tijdens deze opleiding leer je jezelf of je klant in de digitale kijker zet. Hoe vertaal je de (huis)stijl van je klant naar een grafisch aantrekkelijke website? Je leert de principes van digitaal tekenen en digitale beeldbewerking in functie van de bouw van websites. Denk aan de opbouw van de User Interface van een website met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Daarnaast leer je hoe je bij een klant op gestructureerde wijze de cruciale informatie kan verzamelen om een “klantgerichte” website te bouwen. Je leert de wensen van de klant om te zetten in een esthetisch en juridisch correcte website. 

Adobe Xd

Met silvia kennis

Onderdelen

UX Design

Met attalan mailvaganam

WordPress

Met Sander Koolwijk

Elementor Pro

Met Ralf Graf

Woocommerce

Met Inge Baeten

De docenten

Website bestaat uit de onderdelen Adobe Xd, UX Design, WordPress, Elementor Pro en Woocommerce. Kort gezegd is webdesign het vormgeven van websites, maar de term wordt ook regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van sites als onderdeel wordt gezien. Tijdens de masterclass, die wordt gegeven door Silvia Kennis, ga je in op de accessibility en usabillity. Kennis werkt al vijftien jaar als grafisch ontwerper en heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. De masterclass UX Design gaat over het ontwerpgebied dat zich richt op de gebruikerservaring. UXD is erop gericht om een website aan te laten sluiten op de verwachtingen en wensen van de gebruikers. Deze masterclass wordt gegeven door Attalan Mailvaganam, een senior UX Research Specialist die gespecialiseerd is in ‘Interaction Design’. Bekijk zijn werk hier.

 

Let op! Deze opleiding richt zich in de eerste plaats op het creatieve en grafische aspect van het maken van een website. Het gaat dus niet om back-end webontwikkeling.

Benieuwd naar ervaringen van oud-studenten? Kijk dan hier.

Voor wie?

Ben je creatief, inventief en technisch aangelegd? Heb je een (beginnende) passie voor ontwerpen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist, alleen enthousiasme en leergierigheid!

Data

Adobe Xd – za 13 februari 10:00
WordPress – za 13 februari 13:00

Elementor Pro – za 27 februari 10:00
Woocommerce – za 27 februari 13:00

UX Design – za 13 maart 10:00
UX Design – za 13 maart 13:00

Klik op de knop ‘Schrijf je in’ om je in te schrijven voor de opleiding. Je wordt teruggeleid naar de Art and the City website.

VRAGEN? OPMERKINGEN? ONDUIDELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!